Ga naar de inhoud

Belastingrechtspecialist

Belastingrechtspecialist

Als u een probleem heeft met de Belastingdienst kan dat lijden tot een juridische procedure. Veel mensen die hulp willen bij een juridisch probleem denken dan vaak aan een advocaat. Advocaten zijn er voor om u te verdedigen en voor  u te pleiten. Zij zijn opgeleid in het aandragen van argumenten in de hoop een bepaalde beslissing te bewerkstelligen. Zij zijn vaak niet de best aangewezen personen om u te helpen bij problemen met de Belastingdienst. Een belastingspecialist daarentegen is een specialist op het gebied van belastingen. Een belastingrechtspecialist is beter geïnformeerd over het belastingrecht en hebben hierdoor vaak een beter inzicht in uw belastingprobleem. Een advocaat heeft  over het algemeen minder inhoudelijke kennis van het belastingrecht. Zij hebben wel meer ervaring op het gebied van vertegenwoordigen en verdedigen. Denk hierbij aan mondelinge vaardigen, overtuigen en pleiten. Belastingadviseurs zijn minder bezig met deze soft skills.

Belastingadvocaat

Het vakgebied rechten omvat een breed scala aan onderwerpen en specialisaties. Enkele belangrijke vakgebieden binnen het rechtsdomein: Burgerlijk recht, Handelsrecht en Notarieel recht, Strafrecht, Strafprocesrecht, Criminologie, Privaat recht, Europees recht,  Staatsrecht en Bestuursrecht. Elk van deze vakgebieden heeft zijn eigen specifieke focus en expertisegebieden Bestuursrecht richt zich op overheidsbesluiten, administratieve procedures en rechten van burgers tegenover de overheid. Het belastingrecht is onderdeel van het Bestuursrecht. Hierin staan regels over de relatie tussen burgers en de overheid, bijvoorbeeld vergunningen en bezwaarprocedures. Belastingrechtspecialisten zijn specialist op het gebied van de regels tussen de burgers en de Belastingdienst.

Belastingspecialist versus accountant/boekhouder

Een accountant/boekhouder richt zich op een breed scala aan financiële taken, inclusief boekhouding en financiële rapportage, terwijl een belastingspecialist gespecialiseerd is in belastingwetgeving. Accountants en boekhouders hebben misschien kennis van algemene belastingprincipes, maar missen vaak de expertise in belastingwetgeving die nodig is om effectief te navigeren in juridische conflicten met de Belastingdienst. Belastingspecialisten zijn daarentegen specifiek getraind in het complexe veld van belastingrecht en procedures, waardoor ze beter uitgerust zijn om cliënten te vertegenwoordigen en te adviseren bij dergelijke problemen.

Lisa belastingspecialisten

Wij werken met advocaten die specialist zijn op het gebied van belastingen. Heeft u een probleem met de Belastingdienst schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om met ons van gedachten te wisselen over uw probleem.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via whatsapp of stuur ons een mailtje. U krijgt dan
binnen 24 uur een reactie van ons. U kunt ons uiteraard ook bellen.

Blog

De keuze tussen een eenmanszaak en een BV

De keuze tussen een eenmanszaak en een BV Veel ondernemende mensen vragen zich af of ze een onderneming moeten uitoefenen in de rechtsvorm van een eenmanszaak of in de vorm…

Hulp bij belastingschulden

Hulp bij belastingschulden Heeft u moeite met het op tijd betalen van uw belastingen en zijn er daardoor schulden ontstaan bij de Belastingdienst? Dan is het zaak dat u snel…