Ga naar de inhoud

Gratis advocaat of pro deo advocaat

Gratis advocaat of pro deo advocaat

Gemiddeld kost een advocaat ongeveer tussen de €200 en €300 euro per uur. Er zijn zelfs advocaten die werken met een tarief van €400 per uur. Hierbovenop komen dan nog de kantoorkosten. Dat is bij elkaar erg veel geld. Veel burgers kunnen dit niet betalen en mensen die dit wel kunnen betalen geven hun geld liever aan iets anders uit. Daarom zijn er veel mensen op zoek naar een gratis advocaat of een pro deo advocaat. Bij pro deo rechtsbijstand van een pro deo advocaat betaalt u meestal een kleine eigen bijdrage. In sommige gevallen hoeft dit echter niet en is de pro deo advocaat uiteindelijk gratis. Alle advocaatkosten van de pro deo advocaat worden dan vergoed door de overheid. Als u in de procedure uiteindelijk gelijk krijgt hoeft u ook geen eigen bijdrage aan de advocaat te betalen.

Juridische bijstand

Als u een probleem heeft met een bestuursorgaan zoals de Belastingdienst of de gemeente kunt u in bezwaar gaan bij het desbetreffende bestuursorgaan. Indien u dan door het bestuursorgaan of de rechter in een latere fase in het gelijk wordt gesteld, dan moet het bestuursorgaan aan u een vergoeding betaling voor de door u gemaakte kosten van juridische bijstand. Dit heet een proceskostenvergoeding. Daarnaast moet in zo een geval het bestuursorgaan het door u betaalde griffierecht vergoeden. Het is niet toegestaan dat een advocaat gratis werkt, maar door deze regelingen kan het toch zo zijn dat u gehoord heeft dat iemand geholpen is door een ‘gratis advocaat’.

Gratis juridische hulp

Door deze regeling kunnen wij er vaak voor zorgen dat u in principe gratis juridische hulp van ons krijgt omdat de overheid uw kosten voor juridische hulp vergoed. Wij kunnen u helpen indien u een geschil heeft met de Belastingdienst of de gemeente. Ook voor andere problemen met de overheid kunnen wij u vaak helpen, zoals problemen met uw inschrijving of examens bij een universiteit.

Kosteloos gesprek 

U kunt kosteloos met ons in gesprek gaan om een inschatting te maken van uw kansen of gewoon even te sparren of over uw situatie. Vaak is het zo dat wij mensen met problemen met de Belastingdienst of gemeente gratis juridische hulp kunnen bieden.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via whatsapp of stuur ons een mailtje. U krijgt dan
binnen 24 uur een reactie van ons. U kunt ons uiteraard ook bellen.

Blog

De keuze tussen een eenmanszaak en een BV

De keuze tussen een eenmanszaak en een BV Veel ondernemende mensen vragen zich af of ze een onderneming moeten uitoefenen in de rechtsvorm van een eenmanszaak of in de vorm…

Hulp bij belastingschulden

Hulp bij belastingschulden Heeft u moeite met het op tijd betalen van uw belastingen en zijn er daardoor schulden ontstaan bij de Belastingdienst? Dan is het zaak dat u snel…